SERVERLIFT

SERVERLIFT

Ergonomie-efficiency 

Het handmatig verplaatsen van de hardware componenten als servers, routers en netwerkswitches is in veel data centra nog altijd een tijdrovende en zware klus. Met componenten die al snel 100 kilo of zelfs ruim 200 kg kunnen wegen, zijn in de praktijk meerdere personen nodig om de waardevolle IT-apparatuur in de racks te plaatsen. Met een serverlift is slechts 1 persoon nodig om dit werk op een veilige en efficiënte manier uit te voeren.

Veiligheid

Een server is kostbaar, het gaat al snel om een waarde van vele tienduizenden Euro's. Deze kwetsbare apparatuur dient zo veilig mogelijk behandeld te worden. Door onze serverlift te gebruiken kan een server of UPS etc veilig in het serverrack geplaatst worden. De racklift is uitgerust met een omloopspindel voor het heffen en dalen. Deze spindel heeft een vrijloop, wat betekent dat deze bij het dalen niet de kracht van de lift op bijvoorbeeld een andere server of ups overbrengt. Dit zou behoorlijke beschadigingen kunnen veroorzaken. Tevens zou, zonder deze beveiliging, de serverlift zichzelf op kunnen tillen en omvallen. 

 

 

Door de vrijloop zijn deze scenario's uitgesloten!!!

Omloopspindel voor het heffen en dalen

Eigenschappen serverruimte en gebruik van de SERVER RACKLIFFT

De Serverlift is een kleine compacte elektrische hefwagen die door haar bescheiden afmetingen zeer geschikt is om in de vaak nauwe gangpaden van serverruimten te worden ingezet. De breedte van 2 tegels in de gangpaden is ruim genoeg om zelfs de Serverlift te draaien! De opbouw is modulair en daarom aan vrijwel iedere situatie aanpasbaar. Zowel in breedte, lengte en hoogte. Het plaatsen van een server is een nauwkeurige bezigheid. Het rack wordt volledig gevuld met apparatuur. De heffing van de Serverlift is traploos. Hierdoor kan je zelf bepalen hoe snel je wilt heffen of dalen. Van héél langzaam tot snel. Dit maakt het eenvoudig om de server op de juiste positie te brengen en deze te monteren aan de beugels of direct in het rack zelf. Voor serverruimtes met een laag plafond, en deurdoorgangen van cold corridors, kan de hefmast op maat geleverd worden. Meestal is een standaard maat wel voldoende. Mocht er een lage doorgang zijn en toch hoog moeten heffen, is een telescoophefmast met volledige vrije heffing beschikbaar. 

Remote control met serverlift
Remote Control

Specifieke wensen zoals andere platforms, vaste en of verstelbare armen, hijsogen etc, is voor ons niet ongebruikelijk.